Allt om Västindien

Boka vinterresan för 2017

Svenskarna reser inte bara mer och mer – de reser även längre bort under en längre tid och i fjol ökade vinterresorna med hela 8 procent. Resorna som svenskarna bokar fortfarande främst för vintern är främst till Spanien och Thailand, men det är även många som väljer att resa till Mexiko, Förenade Arabemiraten och Kap Verde. När man ser till de länder som förra året ökade mest under vintern var Kuba det land som verkligen stod ut. Med en ökning på hela 113 procent var det ett land som flertalet svenskar besökte. Även Dubai, Thailand och Spanien ökade mycket som resmål.

Vanligt att svenskar reser

Att resa är för svenskar väldigt vanligt, speciellt under vintern då vi har ett stort behov av att få lite sol 382658-world-in-his-hand (1)under det långa och mörka vinterhalvåret. En anledning till att svenskarna reser så mycket är också den goda ekonomi som landet har. Även de som har en någorlunda dålig ekonomi kan komma att ha råd med en resa på sommaren eller vintern, dessutom är det möjligt att del-betala resorna vilket gör att det inte blir en lika stor engångskostnad som annars.

Vill du resa nästa vinter? Då kan du redan nu boka din resa, för att komma ner i kostnaden. Flygresorna till Asien, USA och Afrika släpptes nyligen och du kan hitta resor för under 3000 kronor (enkelbiljett), vilket är nästintill omöjligt om du väntar till att boka efter sommaren. Om du vill boka kan försöka hitta annorlunda resor snarare än vanlig charter, eftersom det är någonting som blir allt mer trendigt. Vi har tidigare skrivit om hur framtidens resor är aktiva – vilket innebär att vi svenskar vill upptäcka och utforska snarare än att bara ligga på stranden och om även du känner att det stämmer in på dig rekommenderar vi en resa där du kan kombinera storstad, strand och kanske även djungel/skog. Kika igenom vad som finns och våga testa annorlunda alternativ.