Allt om Västindien

En dröm i uppfyllelse – segla i Karibien

Vackra klarblå hav. Kritvita långsträckta stränder. Behagliga vindar. En varm havsbris. Varmt och lite fuktigt klimat. Oerhört fint djur- och naturliv. Trevliga människor med en häftig kultur. Fantastisk rom. Storslagna naturupplevelser som tar dig till filmernas värld. Vill du, precis som Kapten Jack Sparrow i den kända filmen Pirates of the Caribbean, segla fritt på en av världens vackraste platser med den frihet en segelbåt erbjuder? Du är knappast ensam!

Det kan inte upprepas tillräckligt många gånger: seglingsentusiaster måste någon gång i livet bege sig till Karibien. Kvällarna må vara kortare än i svenska skärgårdar, men vattnet är turkost, salt och ljummet och det blir garanterat bikini eller shorts från morgon till läggdags, skriver SvD Resor.

Du uppleva allt från delfiner som följer båten till att snorkla bland vattensköldpaddor, vackra korallrev och färgglada fiskar. Men det är inte alltid lätt heller. Det gäller att ha koll på seglingen och båten. Stormar kan överraska och vara farliga. Ett tips är att hålla sig nära land, eller i alla fall på synhålls avstånd. Närmar du dig en strand kan du alltid hålla ett öga på stranden efter beachflaggor. På många stränder används beachflaggor för att visa om det är något event eller någon bra restaurang som är värd att besöka. Vill du själv dra igång en liten fest på stranden kan du köpa en egen flagga på beachflaggan.se.

För många förblir drömmen om att segla i Karibien just bara en dröm. Men det finns även dem som förverkligar drömmen, du kan läsa om en av dem i artikel som vi länkar till ovan. En sak har de alla gemensamt, de som gör det ångrar det inte. Punkt.