Allt om Västindien

Förbered hemmet inför utlandsresan

Vintermånaderna är här och snön har redan hunnit ställa till med en hel del kaos i trafiken och på andra ställen. När termometern visar -15 grader och solen lyser med sin frånvaro är det svårt att hålla humöret uppe. Inte konstigt att många därför väljer att dra till varmare breddgrader den här tiden på året! Valmöjligheterna är många, på bekvämt avstånd har vi Kanarieöarna och lite längre bort hittar vi Thailand och inte minst Karibien. Det är mycket att fixa med och planera inför en utlandsresa, och något man ofta glömmer bort är att även förbereda sitt hem på resan!

Var på den säkra sidan

Med det menar vi att man behöver se till så att bostaden är säker så att den finns kvar när man kommer hem igen. Det finns en hel del åtgärder man kan vidta för att säkra sin bostad. Något av det viktigaste man behöver är ett inbrottsskydd, som finns i många olika utföranden. Det kan till exempel vara ett brytskydd, en dörrförstärkning eller ett intrångsskydd. På så vis försvårar man avsevärt för eventuella tjuvar att bryta sig in i ens bostad. Annat man kan göra är att berätta för grannarna att man ska åka iväg, och be dem hålla ett öga på ens bostad. Kanske man kan be någon av dem vattna ens blommor någon gång i veckan? Det gör att det hela tiden finns folk som rör sig i och kring ens bostad vilket även det skrämmer bort tjuvar.

När man vidtagit dessa och liknande åtgärder kan man i lugn och ro åka iväg på sin härliga semester, med vetskapen att huset kommer att stå där hemma och vänta på en!