Allt om Västindien

Karibiska vibbar på hemmaplan

Hur gör man när varje del av en inget hellre vill än att åka till Karibien? När man vill slippa Janssons Frestelse och julgodis. Missa slask och snö och tända stearinljus i mörkret. Rymma från släktmiddagar med dopp i grytan och gröt med mandel. När man vill resa till Karibien och snorkla istället för att fira jul, men pengarna inte räcker. Den enda lösningen när det helt enkelt inte är möjligt att resa utomlands, hur mycket man än skulle vilja, är att hitta de karibiska vibbarna på hemmaplan. Att hitta en smula av det man vill åka till för att sen koncentrera sig på just den biten och hoppas att samma känsla kan växa sig större även om man i år stannar hemma. Sverige har trots den kyla och det mörker som uppstår under vintern, många varma händelser och upplevelser som man kan fästa sig vid. Det finns städer där man faktiskt satsar på roliga upplevelser som gör att våren och sommaren helt plötsligt inte alls känns långt borta. Tre av dessa är:

  • Malmö
  • Stockholm
  • Göteborg

Malmö är en perfekt stad för dem som vill tillbringa en weekend i händelsernas centrum när det gäller kultur och nöjesliv. Ett fint boende på hotell under sin vistelse bokar man lättast hos Hotellmalmo.nu. Med boendet fixat är det sen bara att ta för sig av restauranger och dansgolv där det är sköna rytmer som bestämmer takten. Stockholm är Sveriges största stad och behöver egentligen inte någon närmare presentation. Känns Stockholm alltför kall är det värt att åka till Göteborg för att se om de kan leverera motsatsen.

Börjar man spara redan nu kan resan till Karibien förhoppningsvis bli möjlig till nästa vinter. Bokar man i tid blir det billigare, speciellt nu när flygen till ögruppen lyfter från fler platser i landet.