Allt om Västindien

Resa iväg med barn

Att ge sig ut på resande fot med hela familjen inklusive små barn är alltid en resa i sig. Det innebär dock att packningen ser lite annorlunda ut än om man bara skulle åka själv med sin partner eller ett par vänner. Istället för att prioritera bikinis, höga klackar och snygga, somriga klänningar blir det solkräm med högt skydd, blöjor och massor med barnmat som står överst på packningslistan. Allt för att man ska slippa hamna inför massor av missöden i samband med att resa med barn. Speciellt om det är för första gången och man inte riktigt

Beroende på vart man väljer att åka ser det såklart olika ut. Åker man till Karibien och inte kan lasta en bil med prylar måste man packa med omsorg. Om man däremot väljer att ta bilen och stanna i Sverige eller åka ner i härliga Europa behöver man inte vara riktigt lika omsorgsfull med packningen utan kan slänga ner det mesta. Då handlar det istället om att köpa bilbarnstol och annat så att ens son eller dotter känner sig trygg och säker på den långa bilfärden. Och en bra och säker bilbarnstol är inte bara viktigt när man ska åka långt utan alltid, så fort man sätter sig i bilen.

Trots att det är otroligt härligt att packa in hela familjen och åka iväg föredrar ändå var tredje förälder att åka iväg utan barnen ibland. Och det är kanske inte så konstigt egentligen och nog något som de flesta kan relatera till. För hur roligt det än är att åka iväg med allihop är det ibland skönt att bara kunna umgås med sin partner eller en vän och vara vuxna ett tag. Dessutom kan man alltid åka iväg med hela familjen vid ett senare tillfälle för att umgås intensivt på en härlig plats.