Allt om Västindien

Restips för sommaren 2019

Det börjar bli dags att boka flyg och hotell för att garanterat få en solsemester sommaren 2019. Det kommer ständigt ut nya intressant resmål, samtidigt som de gamla favoriterna också lockar. Vad behöver du ha koll på innan du bokar sommarens solsemester? Här får du tipsen.

En av de stora restrenderna just nu är att få en personlig resa med mycket upplevelser. Om du tycker om att vara aktiv och röra på dig, är tipset att boka en träningsresa. Packa ner träningsskorna och förbered dig på en vecka med hälsa och motion. Det finns olika modeller av Cavalet resväskor som ger dig möjlighet att både få plats med träningskläder, snyggare kläder för kvällen och allt för sol och bad. Du kan också välja att skapa en personligare träningsresa genom att hyra cykel på egen hand och boka boende allt eftersom var du hamnar. Både Kappadokien i Turkiet och halvön Formentor på Mallorca erbjuder både fin cykling och solsemester. Tänk dock på att inte cykla när det är som varmast.

Sol och värme

Om du vill ha en avslappnad solsemester finns det många fina platser kring Medelhavet att besöka. Om du har en gammal favorit som du gärna återvänder till då kan du hitta en intressant busstur att delta i och se mer av resmålet. Det är också möjligt att båtluffa i den grekiska skärgården eller besöka vin- och olivodlingar i både Grekland, Italien och Spanien. Om du vill värna om miljön, och även hinna se mycket, kan du köpa interrailkort och resa mellan olika pärlor med tåg.

Packningen

Det finns en bra reseregel att utgå ifrån vid packningen: ta med hälften av packningen och dubbelt av pengarna. Införskaffa dig en bra resväska som passar dina behov. Tänk igenom vilka kläder som du verkligen kommer att använda – kläder som du inte använder hemma kommer du plötsligt inte att använda när du kommer utomlands. Dina kläder blir också mer användbara om de matchar i färg och form: en jacka som fungerar både vid restaurangbesök och när du promenerar. Bland det viktigaste att tänka på är bra skor. Självklart vill du vara snygg, men att resa är nästan synonymt med att gå. Det finns många skor som både är sköna och snygga och väl värda att investera i. Glöm inte solskydd och något på huvudet – och ta dagen som den kommer och njut.