Allt om Västindien

Segla i Karibien

En ny trend verkar härska över resor utomlands och det handlar om segling. Att ha ”vind i seglet” har alltid betytt något positivt och varit ett tecken på framgång. Idag handlar det om segling och vind. Vi reser allt mer med båt och på hav, om det är kryssningsfartyg eller att vi äger eller hyr en segelbåt som tar oss på längre resor. Betyget är detsamma, det måste upplevas minst en gång i livet.

Karibiskt vatten och en segelbåt

Att ta sig tid att segla runt jorden är det inte alla som har möjlighet till. Dock kommer det nya lösningar för de som ändå vill ta sig ut på de stora haven. Vi glömmer inte att det är vår långa dröm att få uppleva världen på en segelbåt i första taget och därför går det ofta att hyra segelbåt på plats.

Dags att ta sig till Karibien

Det är dags att segla i Karibien snart, en upplevelse som de flesta någon gång drömt om. Att få guppa på de stora vågorna, dyka ifrån båten kant, strosa på öar som alla är unika i sina slag. Karibien är en stor ö-grupp bestående av östater och välden. Öarna skiftar i storlek och demografi Bahamas är en av de större staterna som tillhör kedjan och har nästan över 30 öar som tillhör Samväldet Bahamas. Här är det perfekt att segla mellan holmarna och besöka alla vackra öar. För den som vill bege sig långt ut på Karibiens ökedja så är Barbados det perfekta resmålet, här finns det gott om människor som gillar att dricka rom då det är deras största export. Se till att njuta av några riktigt fina tropiska romdrinkar på stranden. Fördelen med att resa hit är att många talar engelska då det är det huvudsakliga språket, Bajalanska är det andra. Flera öar som måste besökas är; Grenada, Jamaica, Amerikanska Jungfruöarna och Saint Lucia med en otroligt vacker hamn.